Ofte stillede spørgsmål

  • Forside
  • Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål

Spørgsmål

Enkelt forklaret, så virker en varmepumpe luft til luft ved at optage varmeenergi fra udeluften, som omdannes til enten varm eller kold luft. Ved hjælp af avanceret køleteknologi, så løber varmepumpens kølemiddel rundt i et rørkredsløb, som under tryk i en kompressor hæver temperaturen. Optagelsen af varmeenergi fungerer ved at det cirkulerende kølemiddel skiftevis fordamper og kondenserer, hvorefter varmen kan fordeles i huset. En luft til luft varmepumpe kan både bruges til opvarmning og nedkøling af dit sommerhus, din lejlighed eller som supplement til opvarmning af dit hus, men den kan ikke varme dit brugsvand op. Her skal du i stedet gå efter en luft til vand varmepumpe, som via gulvvarme kan opvarme din bolig og levere varmt vand i hanerne.

En luft til vand varmepumpe virker ved at den trækker varmeenergi ud af den omgivende luft for at producere varme til radiatorer og gulvvarme i stuer og værelser samt levere varmt brugsvand. En energieffektiv luft til vand varmepumpe forsyner derfor din bolig med miljøvenlig centralvarme i form af opvarmet vand og luft hele året rundt.

Rent teknisk cirkulerer varmepumpens kølemiddel i et rørkredsløb, hvor en fordamper optager luftvarmen, hvilket får kølemidlet til at koge og dernæst fordampe. Her hæver en kompressor trykket og øger temperaturen i den optagne energi. Som følge heraf kondenserer kølemidlet og afgiver sin energi til boligens centralvarmevand og varmtvandsbeholder. Det kondenserede kølemiddel løber dernæst tilbage gennem drøvelventilen, hvorved trykket og temperaturen falder, så kølemidlet igen kan optage varmeenergi fra fordamperen.

SÅDAN BEHANDLER VI VORES KUNDES DATA HOS

EL & VARMEPUMPECENTER

Den 25. maj 2018 trådte den nye persondataforordning (GDPR) i kraft. I forbindelse skal vi orienterer om, hvordan vi håndterer vores kunders data.

Du behøver ikke foretage dig noget, medmindre du ikke ønsker at være registreret som kunde hos os længere.

Dit navn, adresse, telefon nr. og din e-mailadresse ligger i programmerne Ordrestyring, som vi bruger til fakturering og garantiregistrering samt E-conomic, som er vores bogføringsprogram.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at få indblik i de præcise oplysninger vi har noteret om dig, eller hvis du ønsker at blive slettet fra vores kunderegister.

Fordi kulden bliver nede ved gulvet og stiger ikke til vejrs, så det er kun gulvet, der bliver koldt og ikke resten af rummet.

En SCOP-værdi definerer varmepumpens ydelse i løbet af år. Hvis en varmepumpe har en SCOP-værdi på 4.2 så betyder det, at varmepumpen i gennemsnit leverer 4.2 gange så meget energi som en el radiator.

Ja, hvis du ikke kan holde ud at se på yderdelen, men du skal regne med, at din varmepumpe vil bruge mellem 3 - 5 % mere i strøm.

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål, så kan du kontakte os via formularen nedenfor.